Tambor d’ametla

Primer post amb la recepta del mes!

El desembre és sinònim d’hivern, fred i Nadal. Qui no ha endolcit aquestes festes amb torrons, amargos o tambor d’ametla?

Aquest darrer element és un puntal de la gastronomia mallorquina i no pot faltar a moltes taules i famílies aprofitant les festivitats de final d’any. Aquesta és la nostra particular versió.

Ingredients:

  • Un quilo d’ametles mallorquines
  • Un quilo de sucre
  • Dues llimones
  • Un glop d’aigua

Preparació

Es tracta d’una recepta bàsica i tradicional, elaborada mesclant ametles amb caramel. En primer lloc és necessari escaldar i pelar les ametles, per tal de tenir-les en condicions per a treballar. Convé eixugar-les amb un pedaç o bé deixar-les que s’oregin bé.

Llavors, a dins d’una paella grossa o bé una olla, s’han de mesclar les ametlles crues amb el sucre i l’aigua (basten un parell de cullerades soperes). S’ha de remenar bé la mescla fins que el sucre es fus. A mesura que el foc fa efecte, es formarà un caramel de color mel i s’integrarà tot bé sense grums.

Un cop la barreja obtinguda està en condicions, és imprescindible estendre la massa damunt d’un marbre, amb l’ajuda de les llimones xapades per la meitat. La placa hauria de tenir una gruixa aproximada a mig centímetre. Vius a ses cremades!

Un cop estesa la placa, tallar abans que es refredi.