Houston, the left have a problem

Després de mesos sense dir ni ase ni bèstia, les darreres hores són una cascada de comunicats, publicacions i critiques per part de la progressia local. Al naixement del perfil instagrammer “Sineu al dia”, succedani barat o versió Hacendado del partit Gent per Sineu, s’hi sumen els vaivens d’uns edils que encara tenen entravessat haver passat del govern a l’oposició.

És vox populi que  Sant Tomàs, Nadal i Sant Antoni han estat un èxit rotund i pot ser bé que aquesta nova remesa de perfils anònims i notícies desesperades siguin per contrarestar la bona crítica patent. És això, o bé que l’esquerra té por al naixement d’Es Cadafal; Sineu no es podia permetre deixar a Dingola com a únic i oficiós mitjà de comunicació local. Del Sineu Today no en parlem… La varietat editorial ens fa lliures!

El diccionari descriu la paraula coherència com “connexió i absència de contradicció entre les parts d’un argument o d’una doctrina considerats com una totalitat”. Idò bé, si ahir la coalició de PSM-ERC criticava que Sa Quintana no disposa de personal de gestió, existent durant la legislatura anterior gràcies a una subvenció del SOIB, avui mateix critica que el govern Mulet disposi d’una treballadora en la brigada gràcies a la subvenció SOIB Visibles. Coherència? No, ridícul.

De fet, si gratéssim un poc més, es podria dir que la regidora Rebassa (PP) almanco es guanya el jornal; a l’exregidora Mestre (GxS) el SOIB li feia la feina i al govern Confit ja li anava bé presumir de centre sociocultural… I, mentrestant, les Dones d’Arrel callen respecte als casos de prostitució de menors a càrrec d’institucions illenques i actuen com a sucursal de l’esquerra local.

Pitjor és, però, l’ús que s’ha fet de la mala praxi d’un membre de la brigada per atacar la institució municipal. No parlarem més sobre aquest afer per evitar continuar ferint a determinades persones físiques. Això sí, esperem que des de batlia es doni ordre de repintar… Sineu ha vist massa pasterades per continuar pel mateix camí.

A tot aquest bugat d’oposició, perfils Hacendado i crítica personal s’hi afegeix la crisi interna del principal partit de l’esquerra local. Ja fa mesos que es parla sobre la creació d’una nova organització política a càrrec de granats capitostos dels Sineuers Independents.

Sort té Sineu que encara li queda el Partit Socialista.