Política per videoconferència

Avui migdia l’Ajuntament de Sineu ha aprovat el pressupost de 2020 en la primera sessió plenària extraordinària.

El ple ha estat possible gràcies a les adaptacions legislatives urgents que s’han aprovat per mor de l’Estat d’Alarma.

El pressupost, aprovat amb sis vots a favor (PP, Ciudadanos), quatre en contra (GxS) i una abstenció (PSIB), quasi arriba als tres milions d’euros i creix poc més d’un tres per cent en comparació amb els darrers comptes de GxS-Pi. S’inclouen inversions importants com la reforma de l’acera del vial o la restauració de la quartera de dalt, malgrat l’Ajuntament ha comunicat en la seva web que haurà de modular els números per adaptar-los als fets del coronavirus.

L’equip de govern també ha aprovat una dedicació parcial per al tinent de batle. El sou ascendeix a 11 mil euros bruts anuals. Aquesta dedicació, comú a municipis semblants com Llorito o Selva, formava part de les exigències de Ciudadanos per formar una majoria de govern.

Amb tot, aquest plenari serà considerat històric més per les formes que pel seu contingut. El d’avui ha estat el primer encontre celebrat mitjançant teletreball. Política per videoconferència.