El sou de Ciutadans, per als ciutadans

Un comunicat difós pel gabinet de premsa de Ciudadanos-Partit de la Ciutadania informa que el seu cap de llista a Sineu, Pere Joan Jaume, renúncia al seu sou durant tot el període d’estat d’alarma.

Segons el text, publicat a Europa Press i altres agències de comunicació, aquesta decisió ha estat adoptada pel Tinent de Batle d’Urbanisme per ‘responsabilitat amb els ciutadans del municipi’. Segons Jaume, batle en la legislatura 2011-2015, ‘la crisi social i econòmica generada per la COVID-19 està tinguent un impacte molt negatiu al poble i les necessitats els serveis socials han augmentat de forma important’.

Cal recordar, però, que aquesta dedicació parcial -existent a nombrosos pobles de mida semblant a Sineu, però no obligatòria-, va ser una de les principals exigències de C’s a l’hora de conformar un pacte de govern amb el Partit Popular de Tomeu Mulet. En conseqüència, C’s esdevingué bisagra com fou Pavarotti amb UM, Convergència i El Pi en les cinc legislatures anteriors.

La dedicació parcial ha estat criticada per l’oposició de Gent per Sineu en diverses ocasions. El comunicat, però, no aclara si aquesta renúncia és de motu proprio o bé una demanda dels cinc regidors del Partit Popular