El Neowise des de Sineu

Durant setmanes, el cometa Neowise ha engalanat el cel nocturn de bona part de l’hemisferi nord.
Malgrat tot, les oportunitats s’esgoten i cada vegada queda menys perquè aquest visitant interestelartinterestelar cap a les parts més externes del sistema solar. A mesura que passi el mes de juliol, la seva brillantor va anant a menys.

Després d’una setmana climatològicament remoguda, aquests dies de cels oberts són una bona ocasió per observar el cometa des de Sineu. És senzill trobar-lo, però millor si emprau un telescopi o bé uns binoculars.

Podeu localitzar-lo mirant cap a la serra de Tramuntana. S’ubica al nord-oest, entre la constel•lació del carro (Osa Major) i el perfil muntanyós de Mallorca.

Am que passin les hores des de la posta de Sol, l’astre s’anirà veient cada cop més amunt. Bona caça!

Foto: Diario de Ibiza