Mambelletes als cafès

És hora de fer unes fortes mambelletes als propietaris i treballadors dels nombrosos bars, cafès i restaurants de Sineu. Pel seu esforç durant la crisi sanitària i per la seva continua adaptació a una normativa en continu canvi.

A Sineu els cafeters, fa poc més d’un mes, foren sotmessos a dues inspeccions governamentals per avaluar el seu nivell d’adaptació a la normativa COVID i a dia d’aviu s’anuncia la imminent possibilitat d’aprovar un nou estat d’alarma que possibiliti un efectiu toc de queda. És indubtable que aquesta mesura tindrà conseqüències molt negatives per al sector hostaler.

El fet és que, per part del govern balear i l’espanyol solen carregar-se totes les mesures de limitació sobre un sector del qual viven nombroses famílies a Sineu i a totes les Illes Balears. I les inspeccions continuen; ahir es tornaven a visitar establiments sineuers per revisar el nivell d’aplicació de la normativa excepcional i, en el seu cas, sancionar.

Crida l’atenció que des del govern balear siguin tan exigents quan la pròpia cap de l’executiu s’en va a fer gintònics a locals de Ciutat que, teòricament, haurien d’estar tancats d’acord amb la limitació horària oficial. El comunicat del govern parla d’un desmai, una mala excusa que ens fa sortir a les notícies estatals creant vergonya a la població illenca. S’asumiran responsabilitats?

A tothom li fa falta una bauxa i un bon gintonic, però no és creïble exigir limitacions sense donar exemple. Avui és divendres, anirà de copes Armengol?