El Parlament tornarà a debatre la canalització d’aigua potable per a Sineu

El Partit Popular de Sineu i Llorito han desvetllat avui, a través d’un comunicat de premsa, que el parlament balear tornarà a tractar la necessitat de canalitzar aigua potable per a aquestes localitats del Pla.

Es tracta d’una esmena contra els pressuposts de la comunitat autònoma per al 2021, presentats per PSOE, MES i Podem. Concretament els del PP demanen dos milions d’euros per connectar la xarxa d’abastiment d’aigua del poble amb les instal•lacions de Maria de la Salut i Ariany, que ja disposen d’aigua apta per al consum humà.

Desde fa anys, aquest és un tema recurrent. L’aigua gestionada per HIDROBAL té un nivell elevat de nitrats i no es considerada com a potable, a causa dels pesticides agraris i altres elements contaminants que afecten als aqüífers del Pla.

Tant en l’anterior legislatura com en aquesta, el PP de Tomeu Mulet, ha presentat diverses mocions exigint aigua de qualitat per als sineuers, mesures beneïdes per tots els grups polítics municipals. Ja com a batlle, Mulet es reuní amb el cap de l’àrea de Recursos Hídrics del govern autonòmic, qui comunicà a l’edil que ara per ara no està prevista cap solució als problemes sineuers.

Encara així, al penúltim ple ordinari, en resposta a una pregunta del portaveu municipal socialista, el batlle contestà que l’Ajuntament continuarà reclamant aigua bona, un servei que no depèn del consistori però que és un dret de tots els sineuers.

Durant les pròximes setmanes es desvetllarà la ventura d’aquesta proposta parlamentària.

Foto: Alex Duran / Diario de Mallorca