Ajuntament i restaurants fan un pla alternatiu a Sant Tomàs

Aquest cap de setmana passat l’Ajuntament ha comunicat el que ja se sabia, la suspensió oficial de la Fira de Sant Tomàs-Mostra de Matances.

Malgrat tot, des de la Sala i el sector de la restauració s’han plantejat alternatives per al segon cap de setmana de desembre.

Comunicat de la Sala:

Després de diverses reunions amb els sectors productius de l’hoteleria i la restauració local, des de l’Ajuntament es decidí promoure un programa alternatiu per revitalitzar l’economia i la vida social del segon cap de setmana de desembre. 

Les Jornades de Cultura, Gastronomia i Producte Local conjuguen una programació cultural per a tots els públics, que compta amb exposicions, música, cercaviles i dos mercadets d’artesania, producte local i de segona mà, amb un conjunt de propostes per degustar un catàleg de menús especials  de tardor i hivern que oferiran més d’una dotzena de locals de restauració.

Així, el divendres 10 de desembre serà el punt de partida d’aquest cap de setmana, amb l’inici de l’exposició fotogràfica «Detalls de Matances», una obra inèdita de Jaume Falconer i Perelló, dissenyador gràfic, artista i director teatral d’origen algaidí.

Durant el dissabte, 11 de desembre, gràcies a la Parròquia, se celebrarà la segona edició de la festa de Santa Llúcia, una tradició cultural i religiosa d’origen luterà molt arrelada a Escandinàvia; es durà a terme a les 11 hores a l’església de Santa Maria de Sineu. Durant l’horabaixa de dissabte i el diumenge matí, es Fossar, el carrer Església, la placeta de Sant Marc, sa Plaça, el carrer Major i el claustre de Sant Francesc, acolliran dos mercadets d’artesania, producte local i de segona mà.

 Ja al diumenge, s’unirà a la programació del mercadet una cercavila de siurells, activitat emmarcada en les celebracions del 31D patrocinades pel Consell de Mallorca i un concert de vent organitzat a l’església de Santa Maria de Sineu, el Lítore Quartet; aquesta activitat té entrada lliure i gratuïta amb aforament limitat del 50%. Es recorda a tothom l’obligatorietat de dur mascareta i respectar tota la normativa sanitària vigent.

Tot aquest programa s’emmarca en el programa #ReactivamSineu i se sumarà a la imminent publicació del recull d’activitats relacionades amb les festes de Nadal 2020 i al llançament d’una campanya de promoció del comerç local.

Jornades gastronòmiques:

Tota l’agenda cultural del cap de setmana serà complementada per una oferta gastronòmica especial gràcies a la col·laboració de més d’una dotzena de locals de restauració, que promouran la degustació de la cuina mallorquina relacionada amb les matances i els productes de tardor i hivern.

Els bars, cafès i restaurants que s’han sumat a aquesta iniciativa recomanen fer reserva prèvia. Al web de l’Ajuntament podeu consultar les propostes de cuina especial de tardor i matances.