Polèmica política pel radar de trànsit

Diario de Mallorca s’ha fet ressò avui de les crítiques de Gent per Sineu (GxS) al radar mòbil i la recaptació prevista en sancions de trànsit. Segons la marca blanca de MES, l’equip de Partit Popular (PP) i Ciudadanos té afany recaptatori, en preveure uns 12.000 euros en sancions durant l’any 2021.

A més, en un post publicat al facebook de GxS, s’enllaça la seva crítica al radar amb els intents del govern de Tomeu Mulet per millorar les condicions laborals a la policia local. Cal recordar que en la legislatura anterior, la relació entre l’equip governant de GxS i la policia es va tensionar per la seva negativa a millorar la seva situació laboral i les imposicions a la plantilla policial.

El grup majoritari de la Sala no s’ha fet esperar i l’horabaixa d’avui ha emès un comunicat de resposta a les crítiques de l’oposició fent ús, també, de les xarxes socials. Segons el grup de Tomeu Mulet, Gent per Sineu és l’únic partit polític de Mallorca que va en contra del cos de la policia local i del compliment de les normes de trànsit.

Fent una comparació de lògica i matemàtica, el PP afirma que es preveu una alta recaptació perquè el vial -que connecta fins a vuit carreteres importants- té un trànsit dens, igual que es preveu una forta entrada d’ingresos en tenir el poble un mercat setmanal important. Recorden, a més, que el vial -en procés de renovació- ha de ser un espai de convivència i que s’han sancionat vehicles que circulàven a més de 70km/h quan el límit és d’entre 30 i 40.

El Partit Popular recorda que tots els ajuntaments mallorquins, independentment de si són d’esquerres o de dretes, s’esforcen per mantenir i millorar les condicions de les seves plantilles de policia, en un moment en que existeix un dèficit policial. A la pràctica, actualment es produeix una subhasta d’agents policials a cop d’increments salarials entre municipis; es dóna per fet que Sineu no vol quedar descobert.

El PP conclou la seva resposta considerant “lamentable” que Gent per Sineu continuï amb la seva batalla personal contra el cos policial.