Acord històric: Sineu tindrà aigua potable

Segons informa MallorcaDiario.com, la Mancomunitat del Pla, el Consell de Mallorca i el govern autonòmic han acordat una solució per la manca de potabilitat de l’aigua als pobles de la comarca del Pla.

Recursos Hídrics i ABAQUA de la Generalitat s’han compromès a signar un protocol que possibiliti a la Mancomunitat del Pla de Mallorca per construir un dipòsit d’abastament de tota la comarca al municipi de Sineu.

Mitjançant aquest protocol, que se signarà en els pròxims dies, ABAQUA connectarà aquest dipòsit construït per la Mancomunitat a una canalització en alta que vindrà de el dipòsit que ABAQUA té a Maria de la Salut.

Adquirit el compromís per part d’ABAQUA de portar l’aigua de Maria de la Salut a Sineu, la Mancomunitat a acordat amb Recursos Hídrics la possibilitat de construir, amb fons propis, un dipòsit regulador a Sineu i les posteriors connexions als municipis de Costitx i Lloret com a primera fase, així com poder incloure el dipòsit i aquestes connexions posteriors en el Pla Hidrològic 2021-2027.

Cal destacar que des de l’inici de la legislatura, l’aigua potable ha estat una de les principals reivindicacions de l’ajuntament de Tomeu Mulet.